در حال بارگذاری ...
...

به بهانه موفقیت مستند فرزاد خوشدست

خط باریک قرمز الگویی برای هنر کاربردی 

به بهانه موفقیت مستند فرزاد خوشدست

خط باریک قرمز الگویی برای هنر کاربردی 

ایران تئاتر - علی اکبر عبدالعلی زاده : همکاری یک مستند ساز و یک کارگردان تئاتر توانست تجربه انسانی بزرگی را در قالب یک مستند خوش ساخت پیش چشم آدم های بیشماری قرار دهد و تاثیر اجتماعی آن را تکثیر کند.

فرزاد خوشدست در این فیلم  تجربه ای درخشان از تلاش توماج دانش بهزادی یکی از اعضای فعال گروه تئاتر پراکسیس را به تصویر کشیده است.یک مربی تئاترمی خواهد با حضور جمعی از زندانیان کانون اصلاح و تربیت شهر زیبا آماده کند . فیلم به بهانه آماده سازی یک نمایش به کاربرد نمایش درمانی در ذهن نوجوانان و جوانان بزهکار می پردازد. از این رهگذر علاوه بر اجرا موفق نمایش بر صحنه جشنواره بین المللی تئاتر فجر مستندی موفق را  به پرده  جشنواره بین المللی فیلم فجر روانه می سازد.
ماجرا از آشنایی یک کارگردان تئاتر و یک مستند ساز آغاز می شود؛ سالها پیش زلزله بم حالی را در دانش بهزادی ایجاد کرد، که می‌خواست با بچه‌هایی که در آنجا آسیب دیدند، تئاتر کار کند، در آن زمان چنین امکانی نداشت تا با فیلمسازی روبرو شد که مستندی درباره زندان زنان ساخته  بود. این مستند زندگی دختری را روایت می‌کرد که مادرش در سن ۱۵ سالگی به خاطر مواد مخدر او را به ماموران معرفی کرده بود و از همان زمان محل زندگی او به زندان منتقل شده بود. در حال حاضر ۱۶ سال از اقامت آن دختر در زندان می گذرد و درآنجا دو قتل انجام داده است. این موضوع جرقه‌ای را در ذهن دانش بهزادی ایجاد کرد که می‌تواند با آموزش تئاتر برای بچه‌های کانون اصلاح و تربیت تغییری ایجاد کند، تا در حد توان از بروز فجایعی از این دست جلوگیری شود. ارتباط با فرزاد خوشدست زمینه این تجربه را فراهم کرد.
این ایده  با ساخت مستندی شکل گرفت که با حمایت شبکه ۳ تولیدو در چشنواره های مختلف و متعددی مورد توجه قرار گرفت . مجم.عه مستندی که قرار بود تحت مجموعه‌ای ۳۰ قسمتی پخش شود. در این اثر هنرمند برجسته تئاتر به عنوان استاد مهمان‌ حضور پیدا کردند . هنرمندانی چون فرهاد اصلانی و هنگامه قاضیانی ،افشین هاشمی، آرش آبسالان، امیر دژاکام، یاسر خاسب به این آوردگاه  آمدند که شاید خودشان هم این میزان از تغییر در بچه‌ها را باور نمی‌کردند.
 با تماشای این مستند آنچه بیش از هر نکته ای دائم به ذهن می آید تاثیر و کاربردر تئاتر به عنوان راه نجات کودکان، نوجوانان و جوانان بزهکار است. چشم بندی نیست این واقعیت است ؛افرادی که اتفاقا به دلیل شرایط زندگی شان تجربه میدانی با ارزشی از وضعیت  اجتماعی دارند با کشف استعداد های هنری شان می توانند از مسیرخلق آاثار هنری  پلی میان معضلات اجتماعی طبقه خود وجامعه بزنند و راه حل های مناسبی ارائه کنند . درصد قابل توجهی ازآنها حتی سواد خواندن و نوشتن ندارند اما بنا برنتایجی که از این روند بصورت ملموس بدست می آورند آنها را  به ادامه کار مجاب می کند.و حتی آنان که محکومیت ‌شان به پایان رسیده، اما به دلیل تاثیری که از هنرنمایش گرفته اند در روزهای تمرین خود را به کانون می رساندند.
خط باریک قرمز، جایزه نت‌پک را برای کارگردان خود  فرزاد خوشدست به ارمغان آورد امید آنکه تصمیم سازان و سیاستگذاران به اهمیت و کاربرد هنرهای نمایشی در عرصه اصلاح اجتماعی توجه کنند.